Nieuws

REUNIE 41 PANTSERGENIECOMPAGNIE DUITSLAND (Geannuleerd)

web beheerder
01 februari 2020

REUNIE 41 PANTSERGENIECOMPAGNIE DUITSLAND

Duizenden militairen hebben van 1963 tot 2005 gediend bij 41 Pagncie in Duitsland en voor al deze militairen is er nu in 2020, 15 jaar na de sluiting van de legerplaats Seedorf een reünie georganiseerd in Vught. Tijdens de verjaardag van het regiment genietroepen op 7 mei 2020 is al het personeel van 41 Pagncie Duitsland welkom op de verjaardag van het regiment.
41 Pantsergeniecompagnie, afgekort 41 Pagncie, is voor vele die erbij hebben gediend een groot begrip en ze zijn (nog steeds) trots dat ze bij deze Genie eenheid in Duitsland hebben mogen dienen. 41 Pagncie was een van de vele eenheden van de 41e Brigade die was gelegerd in de legerplaatsen Seedorf/Hohne/Langemanshof. 41 Pagncie was vanaf 1963 gestationeerd in Hohne en vanaf 1985 in de legerplaats Seedorf. Het was een grote familie en de band onderling was heel erg groot. Het deed ook heel veel pijn toen besloten was dat de legerplaats Seedorf ging sluiten. Na de sluiting van de legerplaats Seedorf in 2005, is 41 Pagncie met al zijn personeel, materieel, tradities en kennis verhuisd naar de legerplaats Oirschot waar ze zijn opgevangen door het personeel van het net opgerichte 41 Pantsergeniebataljon. De naam 41 Pagncie is overgegaan naar 412 Pagncie. De tradities en de familieband is door 412 Pagncie overgenomen en tot op de dag van vandaag behouden.
En nu dan de reünie van deze eenheid. Laten we samen terugkijken naar de mooie jaren in Duitsland en maak kennis met onze nieuwe “familie”, 412 Pantsergeniecompagnie uit Oirschot.
Zodra de organisatie van de wapendag de inschrijving opent, kan je ook opgeven voor deze reünie op de website. Dus nog even geduld voor inschrijving.

Vragen over de reünie kan je sturen naar 41pagncieduitsland@gmail.com

Reacties

  • Linde, Ruud van der
    Linde, Ruud van der
    Strakke actie. Dat wordt weer 'ohne Ende genießen'. Sodeju!
  • Kramer, Pascal
    Kramer, Pascal
    Het zal eens tijd worden al die Penners weer bij elkaar. Sodeju !!