Nieuws

Sunset March (update!! 21-4-21)

21 april 2021

Genist! Heb jij de Sunset March al gelopen?

De Sunset March is sinds 19 oktober 2014 een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen, die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. In Nijmegen is een nieuwe stadsbrug gebouwd; de Oversteek. Vlakbij het deel van de Waal waar op 20 september 1944 Amerikaanse militairen tijdens operatie Market Garden de Waal zijn overgestoken. Tijdens deze zogenaamde “Waalcrossing” zijn 48 geallieerde militairen omgekomen.

De verlichting* van deze nieuwe brug is heel speciaal. Er staan 48 paren lichtmasten op de brug. Rond het tijdstip van zonsondergang worden deze lichtmasten, paar voor paar, na elkaar ontstoken in het tempo van een trage mars. Iedere avond, als het eerste paar lichtmasten wordt ontstoken, loopt een veteraan de Sunset March mee in het tempo waarin de lichten aangaan. 

voor meer info en achtergrond klik de onderstaande link.

Op 14 mei (zons ondergang om 21:28) (de oprichtingsdatum van de VVRG) willen wij als de VVRG samen met jullie The Sunset March gaan lopen (uiteraard is het een en ander afhankelijk van de dan gelde maatregelen). In de aanloop naar de March toe gaan wij u op de hoogte houden via de Facebook en de site. 

Up date!!  

Deelname
Als lid van de VVRG kun je je aanmelden om deel te nemen aan het detachement op 14 mei a.s. Tenue deelnemers is het VVRG veteranentenue: VVRG polo (indien niet reeds in bezit, gratis verstrekking), blauwe spijkerbroek, zwarte schoenen en baret.

Procedure aanmelding:
1.    Aanmelding vóór 1 mei 2021 via E-mail naar hjwolterink@hotmail.com  onder vermelding van naam, rang, emailadres, wel / niet in bezit van VVRG polo en zo nee, welke maat (S / M / L / XL / XXL). 
2.    In de 1e week van mei ontvangen de deelnemers alle benodigde info m.b.t. plaats, datum en tijdstip van melden, tenue etc.

Met Geniegroet,

Bestuur VVRG, Sodeju!