Nieuws

NLVD (Afghanistan)

Bestuur VVRG
18 juni 2022

Genist, 

Ben jij in Afghanistan geweest? dan is de NLVD dit jaar extra bijzonder voor jou.

Nederland is de laatste jaren in de zomer periode ook rijk aan Hitte, deze hitte neemt mij mee naar mijn uitzendingen en dat in het bijzonder die in Afganistan.
Ik kan me nog goed herrineren dat er een hoop naaste aan met grote ogen vroegen is het daar niet heul warm?

Volgende week staan wij (het Bestuur van de VVRG) weer op het Malieveld om daar met jullie een mooie herrinerings feest te maken aan de tijd die jou is bij gebleven op jou uitzending, dit jaar staat in het teken van Afganistan en dan het het bijzonder dat deze periode op ons Vaandel word bij geschreven. Dit moment vind plaats op de hof vijver op de pontons van 105GNcie Waterbouw. vaandelopschrift Uruzgan voor 18 eenheden

Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer een defile in de binnen staat waar bij wij onze groet brengen aan de Koning en hij aan ons. 
ik heb dit defilee meerder keren mogen ervaren en ik kan je melden dit gaat toch elkaar weer door merg en been, het is zo mooi om de mensen te zien glimlachen, joulen en klappen als teken van dankbaar heid voor jou inzet waar ook te wereld. 
Ja het is in de binnen stad en die is echt warm zeker op dit soort dagen maar ik kan je verklappen daar voel je minder van als al die mensen hun dankbaarheid tonen aan ons. Ook is de route deels voorzien van schaduw door de bomen en mag je water drinken tot de vlag net voor de Koning, na dat je de groet hebt gebracht komen we weer langs een vlag en vanaf daar mag je weer drinken. 
Kortom ik nodig u nogmaals uit om mee te lopen en deze ervaring een keer op te doen, te genieten van de dankbaarheid en even stil te staan bij de maten die er niet meer zijn. 

Mocht je nu denk ja ik kom en ik wil mee lopen dan ligt er een VVRG POLO voor jou klaar (als jij deze nog niet hebt) in tent B,  waar de Landmacht en in het bijzonder de Genie aanwezig zijn. Wel willen we jullie dan vragen een aantal items mee te nemen uit je eigen gadarobe en dat zijn Je Baret, Blauw spijkerbroek en zwarte schoenen. Ook is er voor jou dan voorzien in een aantal Consumties op kosten van de VVRG. 
Je mag uiteraard ook aansluiten in de Veteranen teneu, denk in alle gevallen goed aan jezelf drink voldoende en neem misschien ook een sportdrankje voor jezelf mee, verwen je zelf gerust (de baas doet het niet, ;-)).

Deze dat is zoals altijd goed voorzien van eten en drinken uiteraard is er live enterimeant en zal er door ons alle het mineurs lied gezongen worden, daar hoort de brandenwijn bij en uiteraard is die aanwezig. 

Helaas kunnen we niet tegemoet zien in een treinkaart je maar raden we wel aan met de trein te komen want parkeren is niet te doen. 

Mocht je nu denken ik krijg het niet geplant dan wil ik je alvast vragen om de laatste donderdag in juni van 2023 in je angenda te zetten en vrij te houden.
Het Regiment bestaat dat jaar 275 jaar en het lijkt ons machtig mooi als we dan met minimaal 275 genie veteranen deel kunnen nemen aan het defilee!
Dit jaar zijn we met 93 collegas's en msschien zet deze mail de teller wel ruim boven de 100 voor volgende week zaterdag.

Let op volgend jaar is dus een groot jaar voor de Genie en hou alle evenementen in de gaten, als je dan aan het defilee mee wilt lopen onhoud dan even dat je je aanmeld voor 1-05-23 op de side van het veteranen instituut

Ik hoop de volgende week de hand te mogen schudden op het Maliveld en daar van uw aanwezigheid en verhaal te mogen genieten.

Samen zijn Wij de Genie! Sodeju!