ALV VVRG en wijziging statuten en huishoudelijk reglement VVRG

ALV VVRG en wijziging statuten en huishoudelijk reglement VVRG

Vice Vz VVRG
27 maart 2023

In 2021 is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking getreden. In deze wet zijn regels en verplichtingen opgenomen die er toe moeten leiden dat op een transparante wijze wordt omgegaan met financieel beheer, de controle daarop en toezicht op de wijze van bestuur en besluitvorming van  o.a. verenigingen. Reden voor de VVRG de Statuten, en daarmee eveneens het Huishoudelijk Reglement aan te passen.

De Statuten zijn inmiddels met de door het bestuur voorgestelde wijzigingen voorgelegd aan de notaris teneinde deze te toetsen op wettelijke en juridische kaders. Het nu voorliggende wijzigingsvoorstel is door de notaris goedgekeurd maar nog niet bekrachtigd. Conform Statuten beslist de Algemene Ledenvergadering tijdens een ALV waarbij minimaal 2/3 van het aantal leden aanwezig en / of vertegenwoordigd is met minimaal 2/3 meerderheid van stemmen over daadwerkelijke aanpassing.

Procedure:

  • Wij verzoeken u de concepten en de toelichtingen kritisch te bekijken op inhoud en uiterlijk 14 april a.s. eventuele op- en aanmerkingen te mailen naar secretaris@vvrg.nl.
  • Op vrijdagmiddag 21 april 2023 (SAVE THE DATE) wordt tijdens de Algemene Ledenvergadering te Vught (uitnodiging met Agenda volgt binnenkort) over het wijzigingsvoorstel gestemd. Indien geen 2/3 van het aantal leden (=circa 2250 leden) aanwezig en of vertegenwoordigd is, wordt een nieuwe Buitengewone Algemene Ledenvergadering uitgeschreven op woensdag 17 mei te Wezep, waar alsnog een besluit tot wijziging genomen zal worden.

Uiteraard realiseren wij ons als bestuur dat het schier onmogelijk is om het vereiste aantal leden fysiek bij elkaar te krijgen op 21 april. Dus mocht u niet in staat zijn om op deze dag de ALV bij te wonen, geen nood! In de week van 17 - 21 april wordt de mogelijkheid geboden om uw stem op het wijzigingsvoorstel digitaal per mail uit te brengen. U ontvangt daarvoor t.z.t. een aparte uitnodiging per mail zodat we op deze wijze toch kunnen voldoen aan de vereiste 2/3 vertegenwoordiging van leden.

Dus verzeker ons van uw steun en noteer vrijdag 21 april a.s. alvast in uw agenda voor de ALV in ‘De Brug’ bij het Geniemuseum te Vught (uitnodiging en Agenda volgen z.s.m.) of stem in de week van 17 – 21 april digitaal!

Maar geef nú vooral ook uw reactie op het wijzigingsvoorstel van Statuten en Huishoudelijk Reglement zodat eventuele noodzakelijke aanpassingen nog kunnen worden meegenomen.

Met geniegroet,

Bestuur VVRG
Sodeju!

Concepten en toelichtingen:

CONCEPT STATUTEN VVRG

Toelichting wijziging STATUTEN

CONCEPT Huishoudelijk Reglement VVRG

Toelichting Wijziging Huishoudelijk Reglement