Live presentatie van auteur Gerrit de Munnik

Live presentatie van auteur Gerrit de Munnik

18 mei 2023

We kwamen om te helpen, toch? 

Nog steeds zijn de verhalen over Nederlands Indië actueel!
Zo vertelt Gerrit de Munnik in zijn nieuwe boek ‘We kwamen om te helpen, toch?’ over de resultaten van zijn jarenlang onderzoek. Verhalen over Nederlandse militairen (met name uit omgeving Kampen) en interviews met (soms nog steeds onwetende) nabestaanden.

Persoonlijke verhalen tegen de achtergrond van de historische ontwikkelingen van de politionele acties. Geschiedschrijving is de schrijver (voormalig leraar geschiedenis) niet vreemd. Ook sprak hij ter plekke in Indonesië met enkele toenmalig hooggeplaatste oud-militairen uit hun leger. Om extra duiding te geven aan het hoe en het waarom van gebeurtenissen die onze nationale geschiedenis en onze persoonlijke levens mede hebben bepaald.

De (gratis) presentatie vindt doorgang bij voldoende aanmelding (minimaal 20 personen). Meld u zelf daarom (uiterlijk vóór 20 mei) aan voor deze informatieve lezing via de website: https://www.gerritdemunnik.nl/neem-contact-op . Meer informatie over het boek: gerritdemunnik.nl

Dinsdag 23 mei, 10.00-11.30 uur

Indische zaal Koninklijk Militair Tehuis Bronbeek

BEN BOT (Top diplomaat en oud minister Buitenlandse Zaken) over dit boek: EEN MEMENTO!! Met name voor de gevallenen. Het boek geeft de geschiedenis een gezicht! Zodat de Indische periode van Nederland niet uit beeld raakt!