FAQ

FAQ

Ik wil als militair b.d. bij officiële gelegenheden in DT verschijnen mag dat. Ja dat is toegestaan, bijvoorbeeld op de Nederlandse Veteranendag mag een veteraan in DT aanwezig zijn.

Ik ben veteraan b.d. en wil mijn DT dragen bij de dodenherdenking, in de regelgeving staat dat je het DT mag dragen als je 15 jaar in dienst bent geweest. Deze eis om 15 jaar in dienst te zijn geweest is vervallen. 

Ik ben veteraan b.d. en heb geen DT meer of mijn DT is niet compleet en wil, bijvoorbeeld op Prinsjesdag in Den Haag, in DT in het Erecoulair staan, hoe kan ik aan een DT komen? Je kunt eenmalig (op eigen kosten) een DT aanschaffen bij het KPU bedrijf. Onderaan 6 en pagina  7 van het document  M_F3_C_UGM_oDER staat de regelgeving (klik op de link om het document te downloaden).

Een collega / mijn partner / een kennis heeft problemen n.a.v. een uitzending. Laat hem bellen naar het veteranenloket  088 334 00 00 of de coördinator nuldelijns ondersteuning regiment genietroepen, kijk op DiskV www.disk-veteranen.nl voor telefoonnummers.

Mijn collega / partner / kennis heeft problemen n.a.v. een uitzending en wil geen contact opnemen met het Veteranenloket  of nuldelijns ondersteuner. Bel zelf met de coördinator nuldelijns ondersteuning regiment genietroepen, kijk op DiskV www.disk-veteranen.nl voor telefoonnummers.

Mijn collega / partner / kennis heeft problemen n.a.v. een uitzending en ik ben bang dat hij zichzelf iets aan wil doen. Bel 112 en houd zijn adres gegevens bij de hand.

Ik heb gehoord dat een collega in behandeling is voor problemen die hij heeft n.a.v. een uitzending, wat kan ik doen om hem te helpen. Probeer met hem in contact te komen, of benader zijn commandant of collega's die met hem op uitzending zijn geweest. 

Worden de reiskosten die je maakt naar een reünie vergoedt. Je kunt jaarlijks bij het veteraneninstituut 2 treinkaartjes bestellen die je kunt gebruiken voor het bezoeken van een veteranenactiviteit. Daarnaast kun je ondermeer 2 treinkaartjes toegestuurt krijgen als je je opgeeft voor de Nederlandse Veteranendag.

Ik wil naar de Nationale Veteranendag (NLVD) in Den Haag, hoe kan ik me opgeven. Ga naar de website van het Veteraneninstituut www.veteraneninstituut.nl als je nog geen account hebt bij mijn VI kun je hier een account aanmaken en in feb t/m apr jezelf hier inschrijven voor de NLVD, inclusief gratis treinkaartjes, tribuneplaatsen en deelname aan het Defile. 

Ik wil deelnemen aan het Defile op de NLVD maar ik heb geen veteranentenue. Als je in blauwe blazer en grijze pantalon mee wilt lopen moet je dat zelf aanschaffen, als je dat niet wilt is er een tenue zwarte polo, nette blauwe spijkerbroek en zwarte (sport)schoenen. De zwarte genie polo wordt bij je eerste deelname aan de NLVD door ons gratis verstrekt. neem via de website wel even contact met ons op dat nemen we een polo voor je mee, zet wel de maat er even bij.

Ik / mijn partner kamp(t) met de gevolgen van mijn / zijn uitzending(en), waar kan ik ondersteuning krijgen. Je kunt contact opnemen met het veteranenloket ,bel 088 334 00 00 of e-mail naar info@veteranenloket.nl. Wil je gewoon eens met een collega praten, ga dan naar de pagina "links" op deze website en kies Disk-V, hier kun je in contact komen met een 0-lijns ondersteuner, een opgeleide collega, waar je eens mee kunt praten.

Als gevolg van mijn uitzendingen heb ik allerlei problemen, ook financieel.  Je kunt contact opnemen met het veteranenloket ,bel 088 334 00 00 of e-mail naar info@veteranenloket.nl.

Ik kom naar de Wapendag en wil tijdens de herdenkingsceremonie deelnemen aan het veteranenpeloton, hoe kan ik mij opgeven.  Stuur via de website een mail en geef je op, Als je in blauwe blazer en grijze pantalon deel wilt nemen moet je dat zelf aanschaffen, als je dat niet wilt is er een tenue zwarte polo, nette blauwe spijkerbroek en zwarte (sport)schoenen. De zwarte genie polo wordt bij je eerste deelname aan de NLVD of Wapendag door ons gratis verstrekt. Als je jezelf opgeeft voor deelname en je hebt nog geen genie polo zet dat dan ook even in de mail en dan nemen wij een polo voor je mee, zet wel de maat er even bij.

Ik wil een reünie organiseren voor de eenheid waarmee ik ben uitgezonden, kan de VVRG de reünie (financieel) ondersteunen.  Stuur een mail naar de penningmeester van de VVRG, penningmeester@vvrg.nl, met gegevens over de te organiseren reünie en hoeveel veteranen naar verwachting deelnemen aan de reünie.

Staat je vraag er niet bij, mail dan je vraag via de volgende linkwww.vvrg.nl/contact/contact-secretaris