De voorzitter

Veteraan welkom op de website van de Vereniging Veteranen Regiment Genietroepen

Vermoeid, haast uitgeput, maar nog steeds glimlachend van oor tot oor. Ondanks de hitte van de brandende zon, het verkleumde lichaam door de aanhoudende regen of de pijnlijke vingers van de vrieskou, is die glimlach daar. Kijkend naar zijn of haar groepsleden, maten, en denkend aan het resultaat van de gezamenlijke inspanningen onder de zware omstandigheden is er een glimlach van trots en geluk. Met zulke mensen kun je elke klus aan, waar dan ook ter wereld, hoe zwaar deze ook is.

Mensen om ons heen kijken nogal eens met een verbaasde blik naar ons alsof we gek zijn, maar ook met ontzag hoe wij met elkaar omgaan, hoe wij communiceren, maar bovenal hoe hard wij werken. Voor het krieken van de dag zijn de machines al geïnspecteerd en is het onderhoud voor gebruik uitgevoerd, is nog een laatste keer de metaaldetector gecontroleerd en zijn de gevaarlijke punten op de routes in het hoofd nog eens nagelopen. Wij laten niets aan het toeval over, zijn professioneel, steunen elkaar door dik en dun en hebben een voor anderen vaak onbegrijpelijke humor. Wij weten dat anderen op ons vertrouwen, afhankelijk zijn van ons voor het kunnen werken op een kamp. Wij weten dat wij geen fouten mogen maken als wij op zoek zijn naar (berm)bommen.

Ervaringen zoals hierboven hebben plaatsgevonden in alle periodes dat wij als Regiment Genietroepen zijn ingezet tijdens missies. Van de tweede Wereldoorlog, tot hedendaags in Irak, onze rol en identiteit is onveranderd. En dat schept een band, een ijzersterke band. Een band tussen mannen en vrouwen, jong en oud.

De Vereniging Veteranen Regiment Genietroepen heeft zichzelf ten doel gesteld om veteranen die bij ons regiment hebben gediend met elkaar in contact te brengen om zo met elkaar te blijven genieten van de mooie herinneringen, maar ook om elkaar te steunen in tijden dat het wat minder gaat, sodeju!

Jan Boot

Voorzitter Vereniging Veteranen Regiment Genietroepen