Nieuws

Archief
 • Overleden, Piet Hoekman

  Op 99 jarige leeftijd is ons lid Pieter Cornelis (Piet) Hoekman overleden. In WO II was hij genist en verzetstrijder, later is hij overgestapt naar de artillerie.

  door: Zundertse Bode op 06 augustus

  Lees meer
 • Crowdfunding afscheid sgt bd Martin Hilkhuijsen

  Zoals eerder vermeld is als gevolg van een noodlottig ongeval de sgt bd Martin Hilkhuijsen omgekomen in Spanje. Martin bracht de laatste jaren van zijn leven in Spanje door waar hij na een zware periode van PTSS de rust had gevonden om weer van het leven te genieten en de band met zijn dochter op te bouwen.

  door: Voorzitter VVRG op 04 augustus

  Lees meer
 • Nederlandse Veteranendag 2019

  Wilt u deelnemen aan de Nederlandse Veteranendag, bent u veteraan en ingeschreven bij het veteraneninstituut, dan heeft u een veteranenpas, zo niet dan moet u zich eerst inschrijven bij het Veteraneninstituut www.veteraneninstituut.nl als veteraan en dan krijgt u de veteranenpas. Nu kunt zich als veteraan, evt. samen met uw partner / begeleider, tot eind april opgeven voor de Nederlandse Veteranendag die zaterdag 29 juni 2019 gehouden wordt in Den Haag.

  door: Webbeheerder op 18 februari

  Lees meer
 • Reünie 1(NL) VN Support Command

  Zaterdag 18 mei 2019 zal op de Generaal-majoor Kootkazerne in Stroe met een grootse reünie aandacht worden besteed aan het feit dat 1 (NL) VN Support Command 25 jaar geleden operationeel was in het voormalige Joegoslavië. 1 (NL) VN Support Command – maakte deel uit van de DUTCHBAT/UNPROFOR-missie en had als taak het Infanteriebataljon in Srebrenica in Noord-Bosnië te bevoorraden. Deze reünie is bestemd voor alle mensen die werkzaam zijn geweest voor of bij het Support Command in Lukavac 1994/1995 tijdens hun uitzending, vanaf de verkenningsparty in november/december 1993 tot de verhuizing naar Santici/Busovaca en de overgang naar 1 (NL/BE) VN LogTbat in april 1995. Aanmelden  Bij het Support Command waren ook in de initiële fase 85 genisten met hun materiële middelen voor de constructiewerkzaamheden ingedeeld. Zowel op locatie Lukavac als ook locatie Srebrenica.

  Lees meer